Minako Sushi är inte bara en restaurang; det är en inspirerande saga om mod och hängivenhet, började av den enastående Jashim Uddin. Född 1967 i Bangladesh följde Jashim sitt hjärta till Tokyo för att studera kemiteknik. Trots ekonomiska utmaningar och initiala svårigheter, öppnade hans lärare dörren till restaurangvärlden och introducerade honom för en framstående kock i Tokyo. Det blev startskottet för en framstående karriär som sushikock.

Efter sju år av hårt arbete och dedikation återvände Jashim som en av världens mest skickliga sushikockar. Efter bara några dagar i sitt hemland valde han att bygga vidare på sitt arv i Stockholm och skapa Minako, en plats där människor utanför Japan kan uppleva äkta japansk mat. Tyvärr gick han bort i oktober 2023, men hans dotter Katarina Uddin har gripit stafettpinnen.

Katarina, med sitt mod och engagemang, driver nu Minako och fortsätter att väva historien om äkta japansk mat. Hon bär med sig arvet från sin far och gör honom stolt genom att fortsätta erbjuda en smakfull resa till Japan för gourmeter runt om i världen. Hennes fortsatta arbete är inte bara kulinariskt konstnärskap utan också en levande hyllning till kärlek, kultur och en faders arv. Vi hyllar både Katarina och hennes far för deras fantastiska bidrag till gastronomin, och vi ser fram emot att följa med på denna fortsatta resa. Vi är glada över att få tilldela denna utmärkelse till en så enastående restaurang!

Stort grattis till Minako Sushi – Länets entreprenörer 2023!

VD Katarina Uddin
Org.nr: 559042-4619
Mail: info@minakosushi.se
Adress: VÄSTMANNAGATAN 48 – 113 25 Stockholm
Län: Stockholms län
minakosushi.se/
instagram.com/minakosushi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *