Mikael Sigfridsson är stolt mottagare av priset som länets entreprenör för 2023. Hans dedikation till verktygstillverkning och hans inspirerande karriär är en berättelse om hängivenhet och målmedvetenhet.

Mikael inledde sin yrkesbana som anställd och utvecklade snabbt sitt kunnande. År 1981 tog han på sig rollen som ägare och VD för ett företag inom verktygstillverkning, en position som han höll fram till 2011. Det mest imponerande är att under de första två decennierna i denna position tillbringade han större delen av sin tid i verkstaden, där han aktivt deltog i tillverkningsprocessen istället för att enbart sitta vid VD-stolen.

Under år 2000 tog Mikael initiativet att importera verktygsformar, både för plast och gjutning, från Taiwan. Därefter, från 2004, utökade han importen för att inkludera alla plastverktyg från Kina, samtidigt som gjutverktygen fortsatte att importeras från Taiwan.

I juni 2015 beslutade Mikael att gå vidare och lämnade in sin avskedsansökan från Stalverktyg. Den 15 september var hans sista dag på sitt gamla företag. Därefter, den 17 mars 2016, började han arbeta som teknisk säljare för linjära produkter på Internordic AB. Han spelade en avgörande roll i att utvärdera den svenska marknaden och inrätta lager på Internordic för de mest eftertraktade produkterna med hjälp av den tyska leverantören NTN-SNR. Dessutom var han involverad i att presentera och demonstrera produkterna tekniskt både på företagets webbplats och i katalogen.

År 2017 kom insikten att det här inte längre var rätt bana för Mikael. Efter tre månaders uppsägningstid sa han farväl till Internordic den 24 januari. Under 2017 ägnade han sig åt att köra buss och bygga ett nytt hem åt sig själv och sin familj. Det var ett år fyllt av nya möjligheter och utmaningar.

Mikael Sigfridsson vill särskilt tacka alla nära och kära som har varit en stöttepelare under hans resa. Vissa av dessa människor var okända för honom i början, men deras påverkan och stöd har varit avgörande i hans resa. Det är med stor beundran vi gratulerar Mikael Sigfridsson till utmärkelsen som länets entreprenör för 2023 och ser fram emot att följa hans fortsatta äventyr och bidrag till näringslivet.

Stort grattis till Mikael Sigfridsson – Länets entreprenör 2023!

VD Mikael Sigfridsson
Org.nr: 556694-1232
Mail: mikael@msmold.se
Län: Jönköpings län

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *